Új manga szerzemények

Most először fordult elő hogy postai csomagban kaptam mangát. Hiába, ilyen mennyiség már nem igen fért volna bele a sima buborékbéléses borítékba.

Na de nézzünk is meg őket jobban.

Az első egy nagy visszatérő a King of Thorn című manga 6-ik, utolsó kötete. Meg kell mondanom hogy nem bántam meg ennek mangának sem a rendelését, sem pedig a mindenhonnan  hiányzó 5-ik kötet utáni hajszát. Nagyon jól összerakott alig fél-egy nap alatt játszódó izgalmas kis túlélő-manga volt ez, szép rajzolással és szerethető karakterekkel. Aki csak a filmet látta nyugodtan olvassa el ezt is mert a befejezés köszönőviszonyban sincs a film végével és szerintem igazán jóra sikeredett. Egy szó mint száz kötelező darab.

A Következő manga szintén a King of Thorn rajzolójáé Yuji Iwaharáé. A Cat Paradise-ről nem sokat halottam eddig de az első 4 kötet alapján ( a teljes mű 5 kötetes ) megérte a vételt.  Maga a manga az előző műhöz hasonlóan nagyon rövid idő (1-2 nap talán) játszódik és hasonlóan feszített tempójú. Egy iskoláról szól ahol az emberek képesek különleges képességek használatára de csak akkor ha macskájukkal egyesítik az erejüket. Ide kerül a főhősnő ( Yuji Iwahara manga hősei legtöbbször nők. ) aki éppen hogy ismerkedni kezd a környezettel amikor Kaen az ősi gonosz kitör börtőnéből és az emberiség elpusztítására tör. Szerencsére még 1-2 napig nem nyeri vissza a teljes erejét szóval relatíve “”gyenge” és ez alatt kel tenni ellene velemit.

A mangaka rajzstílusa már kiforrottabb, látszik hogy fejlődött a King of Thorn óta de a fő rajzi jellegzetességei nem változtak.  Jó vétel volt ez is.

Utolsónak maradt a jó öreg HighSchool of the Dead 2-ik kötete. A túlélésért vívott harc tovább folytatódik, valamint kapunk egy kis kitekintést arról hogy mi is zajlik a városban.

Sajnos ez kötet is nagyon vékonynak tűnik a 160 oldalával, de hát ez van ezt kell szeretni. Minőséggel szerencsére nincs baj de nem dobnék a kukába egy Berserk terjedelmű jó 300 oldalas High kötetet az biztos.

A fentebb felsorolt mangákat mindenkinek csak ajánlani tudom.

A hét vége előtt pedig új manga-fordítás fog felkerülni az oldalra.

2 Responses to Új manga szerzemények

  1. MIKI szerint:

    na ez aztán mennyiség 😀

  2. -OJ- szerint:

    Grat hozzájuk!

    Én is átvettem ma a HOTD 2.kötetét, és örömmel nyugtáztam, hogy nem cenzúrázták az In the Dead of Night fejezetet, valamint a kötet eleji színes oldalak is megmaradtak. NakedApron Saeko = WIN

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: