Holdséta

Had osszam meg veletek ezt az érdekes igaz történetet.

Az Apollo 11 űrhajósaként 1969. július 20-án, pontosan 36 évvel ezelőtt lépett először ember a Holdra. Neil Armstrong ekkor tette két elhíresült mondatát:
“Kis lépés az embernek, nagy lépés az emberiségnek” – ez eléggé közismert.
A másik rejtélyes kijelentése, amit a NASA emberei sem tudtak évekig megfejteni a következő volt: “Good luck Mr. Gorsky – vagyis: Sok szerencsét Gorsky úr!”
A NASA-nál sok ember úgy gondolta, hogy ez egy véletlen megjegyzés volt, valamilyen rivális szovjet űrhajósra vonatkozólag Azonban miután leellenőrizték, kiderült, hogy nincs semmilyen Gorsky sem az orosz, sem az amerikai űrprogramban. Az évek során sok ember kérdezte Armstrongot, hogy mit jelent a “Sok szerencsét, Mr. Gorsky” kijelentés, de Armstrong mindig csak mosolygott.
1995. július 5-én Tampa Bay-ben egy beszélgetés során egy riporter előhozta Armstrongnak a 26 éves kérdést. Ő ezúttal válaszolt. Ugyanis Mr. Gorsky addigra meghalt, és Neil Armstrong úgy érezte, hogy most már felelhet a kérdésre:
Gyerekkorában egyszer egy barátjával baseballt játszott a hátsó kertben. A barátja egy labdát úgy ütött meg, hogy az a szomszédok hálószobájának ablaka előtt landolt. A szomszédokat Mr. és Mrs. Gorsky-nak hívták. Ahogy lehajolt, hogy felvegye a labdát, a fiatal Armstrong hallotta Mrs. Gorsky-t, amint ezt kiabálja a férjének: “Orális szex! Orális szexet akarsz?! Majd akkor fogsz orális szexet kapni, ha a szomszéd gyerek a Holdon sétál!”

Kiegészítés: Egy ismerősöm felhívta rá a figyelmemet hogy Armstrong eme méltán örökbecsű szavai a Watchmen című film nyitó jelentében is elhangzanak.

3 Responses to Holdséta

  1. Jakker szerint:

    bazzzzd…

  2. Innos szerint:

    Ez ütött rendesen XD

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: