Átírás az új filmek szellemében

A három új Star Wars film sok ismerettel gazdagította az egyszeri rajongót.  Tudjuk most már hogy az Erő nem más mint ilyen kis mikro biszbaszok a vérben, hogy a hatalmas Birodalom kb 20-25 évig állt fent, és hogy a szenilis Yoda mester képes volt lazán beszélgetni a Sith sötét urával úgy, hogy minimum 30 éven át gőze sem volt arról ki is ez a Palpi.

Ennek alapján úgy érzem ráférne némi átírás a régi Star Wars könyvekre. Valahogy így…

1. Jelenet

– Ezek szerint – tapogatózott Luke az Artu egységre mutatva – robot a tiéd, ahogy állítja.
– Nos, éppen ez a legkülönösebb az egészben – vallotta be Kenobi, s a robotra pillantott. – Én ugyanis nem emlékszem, hogy valaha lett volna egy robotom, pláne nem egy ilyen modern Arto egység. Érdekes, fölöttéb érdekes.
amnéziás sokkot kaptam, így elfelejtettem, hogy ismerem ezt a közel 20-30 éves ócska, idejétmúlt, kifutott modellt. Áh, nem érdekes.

2. Jelenet

Luke és Ben Kenobi segítségével nagy nehezen sikerült valahogy feltápászkodnia az összetört robotnak. A kis Artu az árok pereméről figyelte az eseményeket.
Az emelkedő felénél Kenobi habozva megállt, és gyanakodva körbeszimatolt.
– Gyorsan fiam! Jönnek már megint.
– Édesfiam, csak most ugrott be… hát én ezt robotot esmerem! Hát ezt még apád építette gyerekkorában… a kis Ani, tényleg. Megismerem ni, itt az ezüst jobb lábáról! Asztakurva, hogy repül az idő, he!
Luke azon igyekezett, hogy egyszerre a lába elé is nézzen, meg a környező sziklákat is szemmel tartsa, s végre kivonszolta a Thripiót az árokból. Luke annyira igyekezett, hogy a lába elé is nézzen, meg a környező sziklákat is szemmel tartsa, hogy meg sem hallotta mit hadovál a bolondos a vén tréfamester.

3. Jelenet

– Ez a lány… olyan… olyan… – Földművelő életmódja nem látta el megfelelően választékos szókinccsel. Hirtelen még valami eszébe ötlött az üzenetből, s hitetlenkedve nézett az öregre. – Kenobi tábornok, te részt vettél a Clone elleni háborúkban? De hiszen… az nagyon régen volt.
– Ühüm, helyeselt Kenobi olyan mellékesen, mintha csak pörköltreceptről vitatkoznának. Igen, azt hiszem, valóban elég régen volt. Valaha Jedi-lovag voltam. Akárcsak – tette hozzá kutatón nézett az ifhúra – akárcsak, az apád.
– Namostan, van itten két dolog, fiam. Egy, ez a derék lány a húgod -úgyhogy ne hagyd, hogy csókolgasson- bár ez csak később derülhet ki, tehát mégse szóltam semmit. Kettő. Nem Clone elleni háborúk, hanem a Klónok háborúja. Értve vagyok?!

4. Jelenet

Luke elfordult. Visszament Thripióhoz az apja által épített robothoz, és nekifogott, hogy eltávolítsa az utolsó homokszemcséket is az eredeti szinét lassan visszenyert páncélzatról.
– Bárcsak ismertem volna – suttogta végül.
– Életemben nem találkoztam nála jobb pilótával – folytatta Kenobi. – És vadászpilótának sem volt utolsó. Mit jobb pilótával… tudod, apád már 6 évesen akkora mázlista volt, hogy tök véletlen felrobbantott egy központi robotvezérlő űrállomást, ezzel eldöntve egy komoly kereskedelmi konfliktust, vagymit. Az erő… az ösztön nagyon erős volt benne. izé, hanem a mitokondriális mialóf*sz, ami a mindent eldöntő Erő egyensúlyának felborító… mittomén, na az nagyon erős volt benne. Egyetlen röpke pillanatig nagyon öregnek látszott. És nagyszerű barát volt. Hát, barátnak meg… a f*szse tugygya, fiam. Inkább nem is mondok semmit.

Forrás: Az internet

 

 

Looking for a collage Maker? It’s right here, Check out http://www.collagemaker.me
MyDreamBoard is an online tool, that helps you to create your own personalized dreamboard. http://www.mydreamboard.me
Epic CollageMaker Tool? It’s right here, MyDreamBoard is an online tool, that helps you to create your own personalized dreamboard. It can help to motivate you, with awesome motivational photos. Building your own vision board is the first step to become successful in life. The Law Of Attraction Dream Board, Visionboard, http://www.collages.me The best site you will ever find to create collages

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: