My Lovely Ghost Kana

Úgy húsz éve egy tűzforró délutánon a rendőrség egy magányosan élő lány szinte teljesen feloszlott holtestét találta egy elhagyott szobában. Behatolásnak nem volt nyoma és az orvos szakértők megállapították hogy az egyedül élő lány öngyilkos lett. Rokonai barátai nem voltak akik eljöttek volna a temetésére. Az esetről megjelent egy aprócska cikk a helyi újságban, majd többet nem beszéltek róla az emberek. A lányt eltemették és egy idő után senki sem emlékezet rá hogy valaha is élt. Nyomtalanul eltűnt a világból.
Sok évvel később történetünk hőse Daikichi kibérli a magányos házat hisz neki sincs sehová mennie. Nincs sok pénze ezért jól jött hogy áron alul árulták a házat, és reménykedik hogy itt talán majd más irányt vesz az élete.
Ő lepődik meg legjobban mikor kiderül hogy a háznak már van lakója. Kana a szellem. A lány aki sok-sok évvel ezelőtt öngyilkos lett a falak között ezért nem hagyhatja el a házat.
Mivel a szellem nem akar/tud elmenni ezért Daikichinek meg kell szokni hogy egy furcsa lakótárssal kell osztozkodni a lakásán.
Kana kedves aranyos és elképesztően “életvidám”, Daikichi nem tudja elképzelni, hogy ez a mindig vidám kedves lány, vajon miért vetett véget olyan brutálisan az életének sok évvel ezelőtt. És ami a legfurcsább mintha Kana sem tudná. Nem emlékszik rá mi vette rá arra hogy több tucatszor szúrja a mellkasába a kést azon a forró délutánon.
És bármilyen lehetetlen helyzet de Daikichi úgy érzi kezd beleszeretni ebbe a furcsa lányba aki már évek óta halott.
Mindennapi kis kalandokat élnek át és lassan mindketten megtanulják élvezni az élet kis örömeit.

Furcsa kis manga ez. Aki olvasta a szerző Tanaka Yutaka másik művét az Ai-Rent az megérti. Egyszerre szomorú és vidám. Melankónikus és felvidító. Két furcsa ember találkozása. Daikichinek sosem voltak barátai és Kana a szellemléte alatt elképzelhetetlenül magányos lehetett. Már nem is emlékezik rá milyen volt élni. Vajon hogy hat majd egymásra két magányos ember szeretete? Vajon megtalálják a boldogságot? És vajon mi vár arra aki egy szellembe szeret bele?

Kellemes kis szívhez szóló manga. Igazi gyöngyszem. Aki szerette az Ai-Rent annak biztosan ez is tetszeni fog. A rajzoló nem tudta megtagadni a gyökereit és így bár manga műfaja Ecchi de előfordulnak benne 18 éven felülieknek való jelenetek is.

A fordítását Jakker barátommal elkezdtük… Majd ide és a manga.hu  -ra is kikerülnek az elkészült részek…

 

 

 

Looking for a collage Maker? It’s right here, Check out http://www.collagemaker.me
MyDreamBoard is an online tool, that helps you to create your own personalized dreamboard. http://www.mydreamboard.me

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: